Vizită de documentare

Apel de selecție pentru studenții și masteranzii Departamentului de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, Facultatea de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pentru participarea în cadrul programului de dialoguri și documentare instituțională: „Tinerii în dialog cu practicienii despre politica externă și de securitate în regiunea Mării Negre”.

Realizarea profesională a absolvenților noștri ne aduce o imensă satisfacție, iar d-na Christine THELLMANN este exemplul elocvent al șefei de promoție care astăzi ne reprezintă în calitatea sa de Deputat în Parlamentul României. Dânsa este secretar al Comisiei pentru afaceri europene și membru supleant în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE și Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Cum legătura cu mediul academic rămâne una de suflet, d-na Thellmann este hotărâtă să susțină formarea tinerei generații, oferind studenților noștri oportunitatea de a participa la un program de dialoguri și documentare instituțională în București. Printre instituțiile vizate se numără Parlamentului României (Comisia de Politică Externă și Comisia de Apărare), Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

 

Alături de Centrul de Studii Globale și Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate este lansat următorul Apel de selecție pentru studenți și masteranzi.

În vederea selecției, aplicanții sunt invitați să transmită:

  • o scrisoare de intenție prin care să-și motiveze interesul de participare la program;
  • Curriculum Vitae;
  • un eseu cu titlul: Constrângeri și oportunități în politica externă a României pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina (maxim 1000 cuvinte).

Dosarul de selecție va fi transmis la adresa de email: centru.csg@ulbsibiu.ro cu precizarea în corpul subiectului „Aplicație vizită documentare”.

Data limită de transmitere a dosarului de aplicație este: 13.04.2023, ora 23:59

Număr de locuri disponibile: 14

Perioada vizitei de documentare: 24-25 aprilie, 2023

Participanților selectați le vor fi asigurate din partea organizatorului transportul, cazarea și masa.

Coordonatori program:

conf. univ. dr. Silviu NATE

lector univ. dr. Marius ȘPECHEA

 

Lista studenților participanți selectați poate fi consultată aici.

Feedback-ul studenților în urma vizitei de documentare.