http://www.ulbsibiu.ro/obj/sigle_oficiale/logo%20ULBS%20blue.jpg

Centrul pentru Cercetare Socială
Str. Lucian Blaga, Nr. 2-4, Corp A, Et. 3, Sala MA3-1, 550169-Sibiu, Jud. Sibiu, România 
Telefon/Fax: 0040-269-212970 -- E-mail: centru.csr[at]ulbsibiu.ro

Noutăți

 

15 ianuarie 2020

Workshop și focus grup cu reprezentanți de sindicate și confederații sindicale, realizat în cadrul proiectului „Rolul relațiilor industriale în gestionarea reîntoarcerii la muncă a angajaților cu afecțiuni cronice” derulat de Centrul pentru Cercetare Socială, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu alte cinci țări din Europa și finanțat de Comisia Europeană. Data: 15 ianuarie 2020, ora 16. Hotel Ibis Sibiu.

---

14 ianuarie 2020

Workshop și focus grup cu angajatori din domeniul privat și public, realizat în cadrul proiectului „Rolul relațiilor industriale în gestionarea reîntoarcerii la muncă a angajaților cu afecțiuni cronice” derulat de Centrul pentru Cercetare Socială, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu alte cinci țări din Europa și finanțat de Comisia Europeană. Data: 14 ianuarie 2020, ora 16. Hotel Ibis Sibiu.

---

13-14 decembrie 2019

Centrul pentru Cercetare Socială organizează Conferința Anuală a Cercetării în Sociologie și Asistență Socială, ediția a XVIII-a. Puteți găsi mai multe informații aici.

---

7 iunie 2019

Centrul pentru Cercetare Socială organizează masa rotundă cu tema „Rolul relațiilor industriale în gestionarea reîntoarcerii la muncă a angajaților cu afecțiuni cronice: perspective și experiențe”. Masa rotundă este organizată în cadrul proiectului „Negotiating return to work in the age of demographic change through industrial relations” proiect finanțat de către Comisia Europeană, Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune. Evenimentul are loc între orele 11-14, iar locația va fi anunțată în curând.

---

14-15 decembrie 2018

Centrul pentru Cercetare Socială organizează Conferința Anuală a Cercetării în Sociologie și Asistență Socială, ediția a XVII-a. Puteți găsi mai multe informații aici (http://conferences.ulbsibiu.ro/depssw/).

---

26 octombrie 2018

În seria Seminariilor CSR, avem plăcerea de a găzdui prelegerea susținută de Alin Croitoru, cu tema „Returnees’ Innovative Skills and Knowledge: Becoming Entrepreneur through Migration Experience”. Locație: Sala SA3-4, ora 10:00.

---

29 iunie 2018

În seria Seminariilor CSR, avem plăcerea de a găzdui prelegerea susținută de Horațiu Rusu, cu tema „International migration for studies and intentions to return among medical students in Romania”. Locație: Sala SA3-8, ora 14:00.

---

21 mai 2018

În seria Seminariilor CSR, avem plăcerea de a găzdui prelegerea susținută de Anatolie Coșciug, cu tema „Transnational Motorways. The second hand car trade in a country of emigration". Locație: Sala SA3-4, ora 16:00.

---

4 mai 2018

În seria Seminariilor CSR, avem plăcerea de a găzdui prelegerea susținută de Mihai Stelian Rusu, cu tema „State îndoliate: O analiză cantitativă a doliilor naționale în țările europene". Locație: Sala SA3-4, ora 14:00.

---

13-14 octombrie 2017

Centrul pentru Cercetare Socială și Societatea Sociologilor din România organizează un dublu eveniment academic, ce reunește Conferința Anuală a Cercetării în Sociologie și Asistență Socială a ULBS și Conferința Națională 2017 a Societății Sociologilor din România. Tema evenimentului este „Identitatea europeană și cea națională la răscruce: Remodelarea granițelor, schimbarea culturilor politice și reimaginarea viitorului”. Puteți găsi mai multe informații aici.

---

27 iulie 2017

Centrul pentru Cercetare Socială organizează conferința cu tema „Revenirea la muncă după cancer în România: experiențe și provocări”. Conferința își propune diseminarea rezultatelor din cadrul proiectului „Participare comunitară pentru reducerea poverii cancerului: implicarea stakeholderilor în facilitarea reîntoarcerii la muncă a pacienților cu cancer”, proiect finanțat de către CNCS-UEFISCDI și desfășurat în perioada 2015 - 2017.

---

29 septembrie - 1 octombrie 2016

Centrul pentru Cercetare Socială găzduiește Conferința Internațională a Societății Sociologilor din România (SSR), cu tema „New Societies, Old Minorities/ New Minorities, Old Societies?”. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de internet a conferinței.

---

28 septembrie - 1 octombrie 2016

Centrul pentru Cercetare Socială al ULBS, în parteneriat cu University College of Southeast Norway, organizează în perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2016 workshop-ul cu tema „Understanding Transnational Roma Migration: Challenges and Perspectives for Romania and Norway”. Alături de partenerii norvegieni, vor participa experți internaționali și naționali în problematica migrației și minorităților etnice. Lucrările se vor desfășura în clădirea Facultății de Medicină a ULBS (Str. Lucian Blaga, Nr. 2-4), sala SA 2-11 (Corp A, Etajul II). Workshop-ul este finanțat prin fonduri donate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, EEA Grants și Norway Grants. Programul poate fi accesat aici.

---

28-29 septembrie 2016

Avem plăcerea de a găzdui conferința rețelei de cercetare RN36 a European Sociological Association (ESA), cu titlul „Social transformations: new challenges, practices, and critique”. Toate detaliile legate de acest eveniment academic pot fi găsite pe pagina de internet dedicată.

---

21 aprilie 2016

Centrul pentru Cercetare Socială găzduieşte un dublu eveniment: lansarea publică a volumelor Fundamentele metodologice ale ştiinţelor sociale, semnat de profesorul Traian Rotariu (Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca), Dragoste, familie şi fericire. Spre o sociologie a seninătăţii, coordonat de profesorul Petru Iluţ (Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca) şi Memoria naţională românească. Facerea şi prefacerile discursive ale trecutului naţional, al colegului nostru Mihai Stelian Rusu (ULBS), urmată de un workshop cu tema „Statutul actual al Sociologiei”, prilejuit de apariţia volumului Este România altfel? Societatea şi sociologia... încotro?, coordonat de Bogdan Voicu, Horaţiu Rusu şi Adela Elena Popa.

Lansarea celor trei volume va avea loc în sala SA3.8, începând cu ora 12.00. Vor fi prezentate de către Horaţiu Rusu (ULBS), Mihaela Bucuţă (ULBS) şi Sorin Radu (ULBS). Workshop-ul va avea loc în aceeaşi sală începând cu ora 17.00.

21 aprilie 2016 - Lansare de carte şi workshop

---

16 decembrie 2015

Am lansat volumul Este România altfel? Societatea şi sociologia... încotro?, coordonat de Bogdan Voicu, Horaţiu Rusu şi Adela Elena Popa. Este rezultatul unui efort colaborativ de excepţie, la care au participat majoritatea membrilor CSR. Poate fi accesat în format e-book (publicat la Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu) în mod gratuit aici. În curând va fi lansat în format tipărit la Editura Tritonic.

---

15 decembrie 2015

Volumul colegului nostru Alin Croitoru, Antreprenoriatul în migraţia românească, a apărut în format e-book la Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Poate fi accesat în mod gratuit aici. În curând va fi lansat în format tipărit la Editura Tritonic.

---

11 decembrie 2015

European Political Science Review a publicat articolul „Migrating trust: contextual determinants of international migrants' confidence in political institutions”, semnat de colegii noștri Bogdan Voicu și Claudiu D. Tufiș. Poate fi accesat aici.

---

30 octombrie 2015

În seria Seminariilor CSR, avem plăcerea de a găzdui prelegerea susținută de Elisabeth Schroeder-Butterfill (University of Southampton), cu tema „Older people's support networks and the impact of migration: evidence from Indonesia and Romania”. Locație: Sala SA3-8, ora 12.00.

---

19 octombrie 2015

În seria Seminariilor CSR, avem plăcerea de a găzdui prelegerea susținută de Dr. Arnaldo Spallacci (Universita di Bologna), cu tema „Stranieri in Italina”. Locație: Sala SA3-8, ora 12.00.

---

30 septembrie 2015

Colega noastră Adela Popa a obținut un grant UEFISCDI tip TE pentru proiectul „Participare comunitară pentru reducerea poverii cancerului: implicarea stakeholderilor în facilitarea reîntoarcerii la muncă a pacienților cu cancer”. Din echipa proiectului mai fac parte și colegii noști Radu-Ioan Popa, Ionela Vlase și Felicia Morândău.

---

25 septembrie 2015

O recenzie extrem de interesantă a volumului lui Nigel Swain „Green Barons, Force-of-Circumstance Entrepreneurs, Impotent Mayors. Rural Change in the Early Years of Post-Socialist Capitalist Democracy”, semnată de colegul nostru Alin Croitoru, a apărut în Europe-Asia Studies. Poate fi accesată aici.

---

17-20 septembrie 2015

Centrul pentru Cercetare Socială, alături de Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, găzduiește Conferința Internațională din 2015 a European Urban Research Association (EURA), unul dintre cele mai prestigioase evenimente academice din domeniul științelor sociale organizat vreodată în România. Mai multe detalii puteți afla de pe pagina de internet a conferinței.

---

10 septembrie 2015

Romanian Journal of Political Science a publicat articolul „Voter Characteristics and Leader Effects in a Post-Communist Context: The Case of the 2012 Legislative Elections in Romania”, semnat de colegul nostru Andrei Gheorghiță. Poate fi accesat aici.

---

06 august 2015

Cel mai nou articol al colegei noastre Ionela Vlase, „Romanian Households Dealing with Precariousness: A life-course approach”, a apărut în European Societies, jurnalul oficial al European Sociological Association. Poate fi acccesat aici.

---

31 iulie 2015

A fost lansat numărul 13(1) al Social Change Review. Puteți accesa articolele din acest număr aici.

---

30 iunie 2015

Sociologia - Slovak Sociological Review a publicat articolul „Beyond Poverty in Romania: An Analysis of Household-Level Factors of Poverty and Precarious Prosperity”, semnat de Iuliana Precupețu, Ana Maria Preoteasa și Ionela Vlase. Poate fi accesat aici.

---

24 martie 2015

În seria Seminariilor CSR, avem plăcerea de a găzdui prelegerea Dr. Francesca Viannello (Universita degli Studi di Padova), cu tema „Gender and Migration. Perspectives of Study and Research”. Locaţie: Sala SA3-8, ora 14.00.

---

04 martie 2015

Centru pentru Cercetare Socială găzduiește lansarea publică a numărului special al Revistei „Transilvania” cu tema Enciclopedia României - o utopie neterminată a Școlii Gustiene, coordonat de către Prof. Dr. Rostas Zoltan în colaborare cu Asist. Dr. Ionuț Butoi. Lansarea va avea loc în sala SA3-9 începând cu ora 17. Numărul special va fi prezentat de către Prof. Rostas Zoltan (Universitatea din București), Asist. Dr. Ionuț Butoi (Universitatea din București), Conf. Dr. Radu Vancu (Revista „Tribuna” și ULBS), Conf. Dr. Amalia Pavelescu (ULBS) și Conf. Dr. Dragoș Varga (Revista „Tribuna” și ULBS). Evenimentul va fi moderat de către colegul nostru Prof. Dr. Dumitru Batâr (ULBS).

---

24 februarie 2015

În seria Seminariilor CSR, avem plăcerea de a găzdui prelegerea Prof. Dr. Phil. Heinz Theisen (Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen, Köln), cu tema „European Values in Times of Globalization”. Locaţie: Sala SA3-8, ora 12.00.

---

11 februarie 2015

A fost lansată versiunea internațională a volumului Personality Politics? The Role of Leader Evaluations in Democratic Elections, coordonat de Marina Costa Lobo și John Curtice (Oxford University Press). Colegul nostru Andrei Gheorghiță semnează capitolul 9, „Determining the Components of Leader Effects in a Post-Communist Context”. Volumul poate fi accesat parțial aici.

---

05 noiembrie 2014

În seria Seminariile CSR, colegul nostru Hassan Imam, fellow Erasmus Mundus la ULBS va susţine prelegerea cu titlul „Perceived employability in relation to work behaviours: the case of temporary workers”. Locaţie: Sala SA3-8, ora 14.00.

---

29 octombrie 2014

În seria Seminariile CSR, colegul nostru Horaţiu Rusu va susţine prelegerea cu titlul „Solidarity with the elderly in Romania: an analysis based on WVS 2012”. Locaţie: Sala SA3-8, ora 14.00.

---

12 august 2014

International Journal of Intercultural Relations a publicat articolul „High-skilled immigrants in times of crisis”, semnat de colegii noştri Bogdan Voicu şi Ionela Vlase. Poate fi accesat aici.

---

31 iulie 2014

A fost lansat numărul 12(1) al Social Change Review. Puteţi accesa articolele din acest număr aici.

---

30 iunie 2014

Sociologia - Slovak Sociological Review a publicat articolul „Transnational Solidarity and Public Support for the EU Enlargement”, semnat de colegii noştri Horaţiu Rusu şi Andrei Gheorghiţă. Poate fi accesat aici.

---

12 iunie 2014

Centrul pentru Cercetare Socială găzduiește lansarea publică a volumului Mobilizare și protest. Introducere în sociologia mișcărilor sociale de Ionel Nicu Sava. Lansarea va avea loc în sala SA3-9 începând cu ora 14.00. Volumul va fi prezentat de către colegii noștri Dumitru Batâr (ULBS), Horațiu Rusu (ULBS) și Constantin Roman (ASE).

CopertaINSava

---

06 iunie 2014

În seria Seminariile CSR, colega noastră Ionela Vlase va susţine prelegerea cu titlul „Experienţe şi strategii ale gospodăriilor situate în bunăstare precară”. Locaţie: Sala SA3-8, ora 14.00.

---

19 mai 2014

Journal of Youth Studies a publicat articolul „Challenging dominant representations of residential childcare in Romania: an exploration of the views of children and young people living in the care system”, semnat de colegii noștri Anca Bejenaru și Stanley Tucker. Poate fi accesat aici.

---

Martie 2014

Revista Improving Schools a publicat articolul „The road to change? A case study examining educational reform in Sibiu County, Romania”, semnat de Stan Tucker, Dave Trotman, Horaţiu Rusu și Daniel Mara. Poate fi accesat aici.

---

31 ianuarie 2014

A fost lansat numărul 11(2) (iarna 2013) al Social Change Review. Puteți accesa articolele din acest număr aici.

---

6 ianuarie 2014

Journal of Ethnic and Migration Studies a publicat articolul „Immigrants' Participation in Voting: Exposure, Resilience, and Transferability”, semnat de colegul nostru Bogdan Voicu împreună cu Mircea Comșa. Poate fi accesat aici.

---

31 iulie 2013

A fost lansat numărul 11(1) (vara 2013) al Social Change Review cu tema „Risks and Outlooks”. Puteți accesa articolele din acest număr aici.

---

26 iulie 2013

Ethnic and Racial Studies a publicat articolul „Romanian Roma migration: the interplay between structures and agency”, semnat de colega noastră Ionela Vlase împreună cu Mălina Voicu. Poate fi accesat aici.

---

5 aprilie 2013

The International Journal of Health Planning and Management a publicat articolul „Hospital decentralisation in Romania: stakeholders' perspectives in the newsprint media” al colegei noastre Adela Popa. Poate fi accesat aici.

 

Comunicate de presă

  • Deocamdată nu există nici un comunicat de presă.