2017

Actions

Conferences

,,Gastronomia tradițională locală- valori reinterpretate prin tineri, pentru noi toți” Conferință de închidere a proiectului, 28 noiembrie 2017, Prezentarea rezultatelor cercetării.

Cultural actions

 

Cultural actions

 

Expoziție concurs, 7 aprilie, 2018  Deșeurile pot fi și artă ediția a 8-a cu tematica Deșeuri din domeniul agro-alimentar, Responsabil Șef lucr.dr.ing. Cristina Moise. Peste 200 de studenți și elevi, 35 de cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, din județele Sibiu, Vâlcea și Brașov au fost prezenți, la Sibiu, cu unele dintre cele mai creative și interesante proiecte, realizate exclusiv din deșeuri reciclabile, care în mod normal ajung la coșul de gunoi.

Conferință Științifică Națională Studențească – „Interferențe Culturale în Gastronomie” Sibiu  9-11 mai 2017, Responsabil Prof. Camelia Sava, Participanți: 27 de studenți și 16 cadre didactice din: Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Universitatea „Transilvania” Brașov, U.S.A.M.V. Iași, U.S.A.M.V. București, U.S.A.M.V. Cluj-Napoca şi Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

Promovarea produselor proiectului ELENA în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică ediția 2017, 30 aprilie 2017, responsabil Maria-Mihaela Antofie. Olimpicii la informatică, etapa națională, au fost familiarizați în 28 aprilie, 2017 cu activități cu animale vii la Facultatea de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. S-au bucurat de altfel de activități 75 de elevi si 16 cadre didactice din Balș, Borșa, București, Brăila, Buzău, Caracal, Craiova, Deva, Hunedoara, Iași, Oradea, Ploiești, Rm. Vâlcea, Suceava, și Sibiu. Au fost expuse cărți, filme și jocuri cu lupul, câinele, fluturi, furnici și reptile, toate dezvoltate în cadrul proiectului de tip consolidat Comenius ELENA nr. 539561-LLP-1- 2013-1-DE-COMENIUS-CMP. În cadrul acestui proiect, în perioada 2013-2016, au fost elaborate module cu activități cu animale vii distribuite în toate școlile generale din județul Sibiu și 22 de școli au fost asistate pentru implementarea la clasă a orelor. Dragostea pentru natură nu are bariere și chiar dacă proiectul s-a finalizat activitățile educative continuă. La final fiecare elev a degustat soiuri vechi de mere din Sibiel.

Expoziție de animale în Ferma Didactică Rusciori, 12 mai 2017, Responsabil Prof. Gligor Ciortea. Evenimentul a fost însoți de dezbateri și a inclus expozanți: 30 studenți ai Facultății de Ș.A.I.A.P.M. și peste 200 cadre didactice din diferite universități, reprezentanți ai oficialităților locale, studenți.

Lansare de carte „The Wine Book of Romania”, 23 mai 2017, Organizator Camelia Sava, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, au fost gazdele lansării celui de-al doilea volum al ghidului „The Wine Book of Romania”, semnat de Marinela V. Ardelean. Cartea este primul ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova. Sunt descrise 279 de vinuri aparținând a 75 de crame, 60 din România și 15 din Republica Moldova. La acest eveniment au participat cadrele didactice și studenții specializărilor de agricultură și industrie alimentară.

Războiul ceaunelor, 15 iulie 2017, Organizator: Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu,  de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului prof. Camelia Sava, Participanți: 150 cadre didactice din U.L.B.S. Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și studenți. Locația: Ferma Didactică Rusciori.

Târgul de produse tradiționale, „Gustos. Românesc” Ediția a II-a, 17-19 iulie 2017, Organizatori: prof. Camelia Sava și prof. Gligor Ciortea. Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, prin Facultatea de Științe Agricole și Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Locația: Galeria Carrefour din Shopping City Sibiu. Expozanți: studenți și absolvenți ai celor două instituții de învățământ superior