Știri și evenimente


Danube Digital Accelerator

In cadrul proiectului CapTTict, in care Cluj IT este implicat ca partener, a fost deschis apelul pentru aplicatii in cadrul programului de accelerare Danube Digital Accelerator.

Programul de accelerare este deschis echipelor care doresc sa isi duca inovatia la urmatorul nivel de dezvoltare.

Criteriile de eligibilitate sunt:

  • Echipa formata din minim 2 membri (studenti, cercetatori sau antreprenori early-stage).
  • Cel putin 1 membru al echipei provine din mediul de cercetare al unei institutii academice / de cercetare.
  • Tehnologia/Proiectul/Inovatia/Start-up-ul include un accent pe elemente tehnologice din domeniul ITC, cu un nivel de pregatire tehnologica (TRL) de 4 sau mai mare.
  • Echipele provin din una dintre urmatoarele tari: Bosnia, Croatia, Cehia, Germania, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia, sau Ucraina.
  • Echipele sunt invitate sa aplice pentru participarea in programul de accelerare prin completarea ACESTUI Formular pana cel tarziu pe 31 octombrie 2024, finalul zilei.

    Procesul de selectie include 3 etape, iar echipele vor fi ghidate si sprijinite pe parcursul lor de un punct de contact national. Etapele de selectie:

  • Etapa 1 - Completarea formularului de aplicatie in termen
  • Etapa 2 - Pitch de prezentare si interviu cu expertii nationali
  • Etapa 3 - Interviu cu Consiliul International de Experti, analiza de piata si analiza proprietate intelectuala.
  • Punctul de contact pentru Romania: Diana Campian, Cluj IT Cluster, email: diana.campian@clujit.ro

    Beneficiile pentru echipele selectate includ:

  • Dobandirea de cunostinte si competente esentiale prin activitati de tip workshop, webinarii si mentorat derulate pe parcusul a 4 luni
  • Acces la reteaua extinsa de expertiza, mentori, investitori si leaderi ai industriei din 9 tari
  • Prezenta pe scena globala prin participarea cu un pitch la un eveniment international din Praga.
  • Acces la un sistem de sprijin prin care tehnologiile selectate pot accesa fonduri, echipele isi pot accelera scalarea si pot obtine succes pe termen lung.

  • Resurse

    CapTTict_Danube Digital Accelerator_Open Call

Soluții automotive dezvoltate în Sibiu - vineri 31 mai orele 16-18, Atrium Café Sibiu

Vitesco Technologies te invită la prima sesiune din cadrul Electrification Talks, să afli despre soluțiile dezvoltate în Sibiu de specialiștii noștri. La evenimentul dedicat pasionaților de tehnologie, vei descoperi modurile în care teoria devine acțiune, ajutându-ne să dezvoltăm soluții inteligente și sisteme pentru propulsie. Fiindcă la Vitesco Technologies expertiza face echipă bună cu pasiunea, te așteaptă scurte prezentări, pe baza cărora să putem discuta despre cum arată activitățile noastre zilnice și ce înseamnă să dezvolți proiecte automotive. Participă și poți discuta cu:

  • Irinel Ursu, despre Testare de sistem
  • Adrian Moraru, despre Siguranța „funcțională” în automotive
  • Iulia Olteanu, despre Dezvoltare software încorporat
  • Vlad Gâmfăleanu, despre Inginerie de sistem
  • Tabun Marius, despre Inamicul invizibil. Influența energiei electromagnetice în viața de zi cu zi și în industria automotive


Accesul la eveniment se face exclusiv pe bază de aplicare cu CV aici!



Resurse

Electrification Talks

Aplicare

Tech for Good. AI for a Sustainable Future.

@Smart Everything Everywhere (tag @see40 on facebook and linkedin) is back with the Digital International Forum, the high-level event that sets the digital agenda for the coming year, in 2024 with the theme Tech for Good. AI for a Sustainable Future. The forum will take place on May 8th in Bucharest.

#DIFVI will explore how technology, with a focus on artificial intelligence, can be used to support actions for a sustainable future where both companies and society benefit from the opportunities it brings, evolve and thrive together. Developing technologies like AI for the benefit of all is crucial to advancing the Sustainable Development Goals (SDGs) in what will be a defining decade for how our world will look like for generations to come.


DIF VI is an invitation-only event and places are limited, please register soon here https://urlis.net/77utd4s2 SEE you there! For more details please visit this link.



Resurse

https://see40.org/2024forum/

Comunicat

Oportunitate - Hackathon Innovation Labs

Hackathonul Innovation Labs va avea loc între 9-10 martie, în București (cu costuri de transport, cazare și masă incluse).

Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială și de accelerare dedicat startup-urilor de tehnologie (în general startup-uri la început de drum, bazate pe soluții IT, software / hardware / applied engineering). Acesta permite tinerilor să-și pună ideile (tehnice) în valoare, să învețe și să dezvolte ideea lor până la stadiul de produs minim viabil (minimum viable product), alături de mentori de top, antreprenori și specialiști ICT & business. Aplicat și “real life” (de-a lungul timpului, 61 de echipe au avut succes în piață, a căror valoare se ridică la aproape 200 de milioane de euro).

Hackathon-ul este prima etapă, iar anul acesta echipele din Sibiu participă în București. Hackathon-ul este un eveniment-concurs, de 30 de ore, care se desfășoară fizic pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică (9-10 martie 2024) până la amiaz.

Echipele care se vor califica, în urma Hackathoanelor din țară, vor intra într-un program de mentorat, suport tehnic și de business, evenimente de prezentare, facilitare de conexiuni în ecosistem și expunere media. Cele mai bune produse vor fi prezentate publicului larg la sfârșitul lunii mai, tot în București.

Anul acesta fondul de investiții Early Game Ventures va investi 500.000 euro într-una din echipele finaliste (echipa câștigătoare va fi anunțată în cadrul festivității de premiere Demo Day din 28 mai 2024).

Verticale de afaceri în cadrul cărora trebuie să se încadreze ideea sunt: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, DigitalHealth, Lifestyle, E-Commerce and Retail, Smart City & Industry 4.0, Sustainability.

Prezent în 19 universități, din 8 orașe, și organizat în 4 centre universitare regionale, ecosistemul de inovare creat de program aduce alături universități, companii private, ONG-uri, administrația publică și investitori, pentru a susține echipele din program.

Limba oficială este engleza. Dacă vreți să participați, însă nu aveți o idee, explorați aceste Open Challenges oferite de partenerii programului: https://cutt.ly/InnovationLabs2024_OpenChallenges Puteți alege una dintre aceste provocări sau poate vă inspiră.

Echipele pot fi multidisciplinare (deci încurajăm colaborarea cu colegi de la Inginerie, Științe, Medicină, Științe Economice). Pre-înscrierile se fac aici: https://cutt.ly/InnovationLabs2024_Pre-registration

Pentru mai multe detalii, luați legătura cu Alma Pentescu (alma.pentescu@ulbsibiu.ro) sau Adrian Florea (adrian.florea@ulbsibiu.ro), ambasadorii programului Innovation Labs pentru Sibiu și/sau Laura (laura.copchilet@ulbsibiu.ro), Florin (florincosmin.peana@ulbsibiu.ro) și Vlad (vladvaleriu.ilcus@ulbsibiu.ro), alumni ai programului (ediția 2023).



Resurse

Open Challenges

Pre inscrieri

Slideshow

Artificial Intelligence in Educational Environment 14.12.2023

Având în vedere succesul de care s-a bucurat precedentul eveniment gândit pentru universitățile din România, avem plăcerea să vă invităm la un nou eveniment organizat de către echipa Microsoft Educație România & Europa Centrală, în cadrul căruia vom dezbate un subiect de actualitate și extrem de interesant pentru mediul educațional din România!.

Astfel, e vorba despre cum poate fi utilizată inteligența artificială (AI) în universități

De asemenea, veți putea discuta cu specialistii nostri despre noutățile în domeniul AI și soluțiile destinate mediului educațional universitar.

Participarea la eveniment este gratuită și se face prin înscriere folosind formularul de mai jos.

Vă rugăm să trimiteți invitația către toți colegii dumneavoastră potențial interesați, atât din conducerea universității, cât și din departamentul IT/administrativ, precum și din zona didactică și de cercetare.

Evenimentul se va desfasura online atât în limba Română, cât și în limba Engleză. Vă așteptăm! Vă rugăm să verificați agenda de mai jos și să vă înregistrați acum!



Resurse

Formular inscriere

Agenda

Invitatie participare campionat mondial Microsoft Office 2024

Certipro Education vă invită să înscrieți candidați la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist (MOSWC), ediția 2024, care se va desfășura în SUA, la Anaheim, California, în perioada 28-31 iulie 2024.

În acest an școlar/academic, competiția din România va fi structurată pe trei secțiuni de concurs pentru următoarele suite de aplicații Microsoft Office: Word 2019, Excel 2019 și PowerPoint 2019.



Resurse

Formular inscriere

Ghid

eAwards NTT DATA Romania - competiție pentru startup-uri cu proiecte inovatoare

NTT DATA Romania organizeaza a doua editie a NTT DATA eAwards in Romania, in care un startup care are proiecte inovatoare va primi 10.000 EUR si va ajunge in finala de la Madrid unde poate castiga premiul mare de 100.000 EUR.

Proiectul eAwards isi propune sa sutina start-up-urile la inceput de drum care au la baza tehnologia si inovatia si care aduc un beneficiu societatii pe mai multe sectoare (sanatate, educatie, mediu). Acesta e la a 22-a editie la nivel de europa, si la a 2-a in Romania. Inregistrarea a inceput deja si se poate face pe site: https://globaleawards.com/romania pana in 21 august. Sunt 2 etape:

  • Nationala – la final castigatorul din Romania va primi 10000 de euro si ne va reprezenta in faza internationala
  • Internationala – va avea loc in Madrid, in perioada 24-26 octombrie, iar castigatorul va primi 100000 de euro



Resurse

https://globaleawards.com/romania

https://www.linkedin.com/posts/nttdataro_nttdata-eawards-startups-activity-7075022926801952768-GXJW?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

https://www.facebook.com/NTTDATARO/posts/pfbid0BtxhFxK7HaonWS7nY6nEbphoFX4AMoyVR5JaNMGpPoRakatVjzKsvcuCiLMRkppnl

Curs gratuit Python Fundamentals

PYTHON FUNDAMENTALS va fi organizat de Cluj IT în toamna acestui an, în format hybrid, începând cu data de 5 septembrie.

Cursul va fi facilitat de Marin Iuga, fiind structurat în 10 sesiuni de lucru, de câte 4 ore / sesiune. La finalul acestuia, cunoștințele vor fi evaluate prin intermediul unui capstone project.

Principalele 3 cunoștințe noi pe care vor fi dezvoltate ca urmare a participării:

  • Înțelegerea filosofiei și rolului limbajului Python în ecosistemul tehnico economic actual;
  • Înțelegerea sintaxei și conceptelor de baza ale limbajului Python;
  • Introducere în unele concepte mai avansate (OOP, exception management, streams)

Principalele 3 abilități noi dobandite de cursanți în urma participării:

  • Capabilitatea de a dezvolta aplicații standard folosind limbajul Python, la nivel de entry level pentru software development în Python;
  • Acumularea de cunoștințe necesare pentru certificarea cu succes la nivel PCEP – Certified Entry-Level Python Programmer;
  • Formarea capabilitatii de a tranzitiona spre nivelul PCAP – Certified Associate in Python Programming care este un nivel suficient pentru intrarea in market-ul de software development mid-level pentru limbajul Python.

Cursul este dedicat angajaților IMM-urilor eligibile, activitatea fiind subscrisă proiectului Informat 4.0 Numărul de locuri disponibile în cadrul atelierului este limitat, participarea fiind confirmată în ordinea înscrierilor și transmiterii documentelor de eligibilitate.

Pentru înscrieri vă rugăm completați ACEST FORMULAR



Resurse

https://www.clujit.ro/

Python Fundamentals

Oportunități angajare ingineri pentru pozitia de sef de tura la fabrica de bere Sebes

Anunt angajare inginer industria alimentara in fabrica de bere



Resurse

https://romaqua-group.ro/

Job description pozitie sef tura productie bere

Sibiu IT Summer School

Între 3 și 7 iulie 2023 Asociația Sibiu IT organizează IT Summer School, un program de cinci zile dedicat elevilor și studenților din Sibiu pasionați de tehnologie. Programul aduce împreună speakeri și mentori cu experiență în domeniul IT, care vor discuta despre Robotic Process Automation, Machine Learning, Artificial Intelligence, Cybersecurity și Sustainability. Participanții vor avea oportunitatea de a pune întrebări, de a dezbate idei și de a veni cu soluții practice la o problemă reală.

Așadar, dacă ai între 16 și 23 de ani și îți dorești să descoperi o comunitate în cadrul căreia vei putea să înveți într-un mod practic, să cunoști oameni la fel de pasionați ca tine și să afli mai multe despre ce se întâmplă în domeniul IT, local sau global, te așteptăm la IT Summer School.

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a cinci zile, de luni până vineri, între 10:00 si 17:00. Fiecare zi este împărțită în sesiuni de prezentări și sesiuni interactive de dezbateri în grupuri restrânse. Participarea este gratuită și se face în limita locurilor disponibile. Termenul limită pentru înscrieri este 30 iunie 2023.

Sună bine? Află mai multe și încrie-te aici: https://sibiu-it.ro/it-summer-school/



Resurse

https://sibiu-it.ro/it-summer-school/

Kendrion Automotive (Sibiu) angajează

Suntem in cautarea a 2 studenti la master (ne dorim sa lucreze norma intreaga, nu doar in perioada verii), de la sectia Electronica Aplicata.



Resurse

Anunt

Innovation Labs 2023

Hackathonul va avea loc în 18-19 martie (de sâmbătă dimineață până duminică la amiază), cu prezență fizică în București (la Universitatea Politehnica);

Anul acesta studenții din Sibiu participă la cel din București (cu decontarea cheltuielilor de transport și cazare);

Înscrierile se fac online, aici: https://en.xing-events.com/iLabsHackathonBucuresti2023.html (early bird până în 9 martie = 5 € individual, 3,5 € înscriere cu echipa, deadline înscriere 16 martie, ora 16:00 = 10 € individual, 7 € înscriere cu echipa) → să precizeze numele tău la persoana de la care au aflat;

Ce se va întâmpla la Hackathon:

  • în prima zi: pitch idee în 1 minut → schițarea ideii (pe loc, nu trebuie să aibă ceva implementat) și colectare voturi din partea publicului → ideile votate sunt dezvoltate cât de mult posibil în timpul alocat (până a doua zi) către un prototip (cu 2 sesiuni de mentorat și feedback, pe zona tehnică și de business + mâncare incluse);
  • a doua zi: prezentarea prototipului (la nivel de proof of concept) în fața juriului (format din experți IT de renume, business gurus, investitori de tipul tech-angels), în 2 minute, cu slides și Q&A → votul juriului → echipele selectate intră într-un program de mentorat (martie – mai, constă în 12 workshops, 24 techtalks, 5 pitch sessions și progress follow-up; în edițiile anterioare, cei din Sibiu au putut participa online la acestea);

IMPORTANT: se pot înscrie și echipe care NU au o idee – vor primi acolo ajutor în selectarea ideii sau se pot alătura echipelor care au idei (anii trecuți firmele sponsor dădeau o listă de challenges pe care le puteau aborda cei interesați); similar, și studenții fără echipă care vor să participe se pot alătura echipelor deja formate;

La finalul programului, cele mai bune idei ajung să fie prezentate în cadrul Demo Day (în 28-29 mai, în București), un eveniment cu zeci de participanți, inclusiv investitori și reprezentanți ai unor acceleratoare de afaceri; - cele 10 tracks (în cadrul cărora trebuie să se regăsească ideile participanților): Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce, Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0, Sustainability (mai multe detalii aici: https://www.innovationlabs.ro/program)

Extra infos: - aici lista mentorilor, juraților și speakerilor: https://www.innovationlabs.ro/mentors - aici lista tuturor echipelor de până acum: https://www.innovationlabs.ro/teams (cu o scurtă descriere, poate fi utilă pentru idei) - website program: https://www.innovationlabs.ro/ + în numeroase articole și postări social media, de ex.: https://start-up.ro/innovation-labs-11-datele-hackathoanelor-noutatea-pentru-bucuresti/

→ echipele selectate intră într-un program de mentorat (martie – mai, constă în workshops, tech talks, pitch sessions și progress follow-up; studenții din Sibiu vor participa online la workshops și tech talks + vor avea într-un weekend, în aprilie, workshops cu prezență fizică, în Sibiu);

- IMPORTANT: se pot înscrie și echipe care NU au o idee – se pot inspira de aici, din Open Challenges: https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vS60nc_zaieUCAjFGU2Z2hvEDlvFgjkkf8524YFu2OVE0wjAkqc-PL7o54lyFqhT-hidURnA9_Nrfs5/pub // se pot alătura echipelor care au idei; similar, și studenții fără echipă care vor să participe se pot alătura echipelor deja formate;



Resurse

Innovation Labs presentation

Recruting presentation

IL2023 Program structure

https://www.innovationlabs.ro/

Invitatie participare campionat mondial Microsoft Office 2023

Certipro Education anunță lansarea Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, ediția 2023. La fel ca în anii anteriori, competiția din România este organizată în parteneriat cu Fundația EOS și Microsoft România. Finala mondială a competiției va avea loc în perioada 30 iulie-2 august 2023 în Orlando-Florida, SUA.

Găsiți aici ghidul competiției Microsoft Office World Championship 2023. Dacă ați parcurs ghidul și ați înțeles condițiile de participare, vă puteți înscrie completând acest formular de înscriere până la 28 februarie 2023. Ne-am bucura să vă avem alături la această nouă ediție de MOSWC!



Resurse

Ghidul competiției

Formular de înscriere