Alin Gvidiani, Documente și acte normative referitoare la procesul de reglementare transnistreană, TechoMedia, Sibiu, 2020

Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean vă oferă lucrarea lui Alin Gvidiani, Documente și acte normative referitoare la procesul de reglementare transnistreană, cu o prefață de Eugen Străuțiu (directorul LACT). Volumul a fost tipărit de către Editura TechnoMedia din Sibiu (editură cu prestigiu recunoscut de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare).

Alin Gvidiani a studiat la Academia de Administrare Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova (1999-2004), obținând calificarea de licențiat în administrarea publică, și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (2007-2012), obținând diploma de licențiat și de magistru în drept.

Dispune de o vastă experiență profesională în diverse instituții din Republica Moldova, activând în calitate de lector universitar la ULIM (2007-2009), consultant la Centrul de Armonizare a Legislației din cadrul Ministerului Justiției (septembrie 2008-mai 2010), specialist principal în Direcția juridică a Ministerului Afacerilor Interne (mai 2010-septembrie 2011).

Începând cu luna septembrie 2011 face parte din echipa Biroului politici de reintegrare al Cancelariei de Stat, fiind încadrat în funcțiile de consultant principal (septembrie 2011-noiembrie 2015) și șef al Secției analiză și planificare (noiembrie 2015-decembrie 2019, mai 2020-prezent), iar în perioada decembrie 2019-mai 2020 a ocupat poziția de șef al Biroului. De asemenea, din iulie 2015 și până în prezent este expert cu statut permanent în cadrul delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control. În iunie 2020 i-a fost conferită Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova, pentru performanța profesională și contribuția la promovarea politicii guvernamentale în problema reintegrării.

Este autorul manualelor universitare ,,Elemente de drept” (552 pag.) și ,,Правоведение” (306 pag.) din anul 2009, a publicat mai multe articole în domeniul administrației publice, dreptului internațional și european și pe problematica transnistreană, precum și a elaborat și a definitivat multiple proiecte de acte normative menite să promoveze politicile de reintegrare a țării și proiecte de documente pentru procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

În colaborare cu Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean al Universității ,,Lucian Blaga” din or.Sibiu, România, în perioada 2016-2020 a realizat 17 analize și 4 interviuri pe diverse subiecte de actualitate ce se referă la dosarul transnistrean, evoluțiile marcate în negocieri și prioritățile Chișinăului pe această dimensiune.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.10 MB]