Dezbaterea „Rolul Comisiei Unificate de Control în gestionarea situațiilor de securitate la Nistru”

La data de 06.01.2014, Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean a organizat dezbaterea „Rolul Comisiei Unificate de Control în gestionarea situațiilor de securitate la Nistru”, având invitat pe domnul Eduard Bumbac – membru al delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, expert al LACT.

Au fost prezenți studenți din toate specializările de licență ai Departamentului de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, precum și profesori.

Expunerea domnului Bumbac a vizat: cadrul legislativ de funcționare al CUC, schema de organizare, atribuțiunile, activitățile recente, contribuția CUC la administrarea situațiilor de securitate în regiunea de competență.
Din public au fost adresate întrebări referitoare la incidentele de securitate din zonă, modul de rezolvare, capacitățile militare și non-militare pe care se bazează CUC, cooperarea între cele trei componente pacificatoare în cadrul misiunilor de securitate.
LACT își propune să continue seria dezbaterilor, având invitatți alți experți ai programului său de cercetare, precum și analiști cu valoare recunoscută în problematica transnistreană.