http://www.ulbsibiu.ro/obj/sigle_oficiale/logo%20ULBS%20blue.jpg

Centrul pentru Cercetare Socială
Str. Lucian Blaga, Nr. 2-4, Corp A, Et. 3, Sala MA3-1, 550169-Sibiu, Jud. Sibiu, România 
Telefon/Fax: 0040-269-212970 -- E-mail: centru.csr[at]ulbsibiu.ro

Testimoniale

Mă numesc MARIANA PALADIUC şi sunt absolventă a Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe, Specializarea Asistenţă Socială, promoţia 2009. 
Pe perioada a trei ani de facultate am avut onoarea de a face cunoştinţă şi a mă forma într-un  un mediu academic serios, preocupat pentru formarea competenţelor studenţilor, care mi-a trezit interesul pentru acest domeniu , total nou şi necunoscut mie şi multora dintre colegii mei.
Munca de asistent  social  m-a cucerit şi mi-a umplut viaţa de satisfacţii de îndată ce am început să lucrez în domeniu.
M-a încântat ideea de a  sprijini  familiile defavorizate, de a le aduce pace în suflet, dar, în acelaşi timp, sunt  cuprinsă de pace sufletească de fiecare dată când văd zâmbetul pe buzele copiilor.
În principal, sunt motivată de dezvoltarea personală, de atingerea şi depăşirea unor limite profesionale şi mereu mi-am propus să ating obiectivele stabilite pentru ieşirea familiilor din situaţiile de criză.
Pot spune că munca de asistent social mi-a dăruit  foarte multe satisfacţii, oferindu-mi, de asemenea, multe provocări  şi suprize plăcute.

MARIANA PALADIUC

“Ce este asistenţa socială? De ce asistenţă socială? Tu eşti o fată deşteaptă... dă şi tu la Drept sau la Medicină!” Acestea sunt vorbele pe care le-am auzit, la absolvirea clasei a 12-a, de la fiecare persoană căreia i-am spus că intenţionez să mă înscriu la facultatea de asistenţă socială: părinţi, profesori, cunoscuţi. Împotriva tuturor acestor persoane, m-am înscris la asistenţă socială şi nu îmi va părea rău niciodată. Acesta a fost visul meu, încă din clasa a X-a, şi trebuia să mi-l ating.
Cei trei ani de facultate au reprezentat pentru mine cea mai frumoasă parte a vieţii mele educaţionale. Despre nimic altceva nu imi voi aminti cu mai mult drag, nici despre liceu, nici despre master.
În primul rând, formarea la asistenţă socială m-a făcut să văd lumea cu alţi ochi, să înţeleg oamenii mai bine şi să mă cunosc pe mine mai bine. Iniţial, nu vedeam lucrurile aşa, ştiam doar că îmi plăcea fiecare materie studiată şi că îmi dădeam seama cu fiecare materie, fiecare semestru că acolo era locul meu. Formarea la asistenţă socială a însemnat, în primul rând, formarea mea ca om, iar apoi ca specialist. Orele sunt frumoase şi utile, profesorii sunt foarte bine pregătiţi, implicaţi, dar totodată apropiaţi de studenţi.
Dacă simţiţi ca mine că asistenţa socială este pasiunea voastră, că asta vreţi şi “trebuie” să faceţi, urmaţi-vă visul! Asistenţa socială are nevoie de oameni motivaţi, de oameni pasionaţi!

ALINA SEVERIN

„Mi-am dorit să fac sociologie încă din perioada liceului şi m-am înscris la Specializarea Sociologie pentru că ştiam că această traiectorie educaţională îmi va aduce cele mai multe satisfacţii pe viitor, atât din punct de vedere profesional, cât şi din punct de vedere personal. Imediat după absolvirea facultăţii am accesat un post de cercetător în cadrul unei instituţii de cercetare în domeniul culturii. Pregătirea bună de care am avut parte pe perioada studiilor a avut cel mai mare impact în ceea ce a privit şansa mea de a accesa această poziţie. A contat foarte mult faptul că în facultate am avut parte de profesori bine pregătiţi, care s-au implicat într-o manieră responsabilă, activă şi constructivă în formarea mea. Cel mai important este că am plecat cu cunoştinţe temeinice care îmi folosesc acum în activitatea mea zilnică, dar am învăţat de asemenea şi cum să fiu o persoană organizată, analitică şi responsabilă în profesia mea.  Ceea ce am dobândit în facultate mi-a oferit o deschidere foarte mare faţă de domeniul cercetării sociale, iar acest lucru se traduce deja prin multe beneficii profesionale dar şi personale”.

 IOANA CEOBANU (absolvent Sociologie, ULBS 2010) Consilier cercetare la CCCDC (Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional)

 

„In anii de facultate am înţeles valoarea unei gândiri structurate, a setării de obiective clare si valoarea unei palete largi de oportunităţi de dezvoltare. Am găsit profesori care ne-au devenit mentori şi cu ajutorul cărora am învăţat să privim aceeaşi lume din unghiuri diferite pentru a analiza întregul. 
Disciplinele studiate din diversele ramuri ale sociologiei îţi dezvoltă competenţe si ulterior, expertize, ce îţi permit să lucrezi în aproape orice domeniu şi te ajută să aduci acea valoare adăugată pe care orice manager de companie sau instituţie o caută, iar portofoliul de instrumente, tehnici si metode însuşite, te <înarmează> cu soluţii foarte utile  în activităţile de zi cu zi. Facultatea, iar mai apoi cele doua masterate ce au mers pe aceeaşi linie, mi-au deschis apetitul către cercetare, participând la o serie de proiecte în această direcţie şi către voluntariatul în educaţia non-formală a tinerilor. Am dobândit ulterior certificări ca Formator şi Project Manager şi am finalizat un program de Management Trainee de durata unui an şi jumătate, iar in prezent sunt Specialist Resurse Umane în cadrul Scandia Food, una dintre  cele mai importante companii din industria FMCG la nivel naţional.”

MARIA OANCEA (absolvent Sociologie-licenţă, 2008; Leadership şi management organizaţional -master, 2010, ULBS) Specialist Resurse Umane (Scandia Food)

„Motivul pentru care am urmat Specializarea Asistenţă Socială a venit din dorinţa de a-i  ajuta pe oameni şi, în special, pe copii.  În această meserie am învăţat să  apreciez mult mai mult viaţa, să mă bucur de familia şi de copiii mei,  de fiecare zi pe care o trăiesc,  într-un cuvânt mă face să mă simt <bogată>.
La dezvoltarea mea ca profesionist, dar şi ca om, au contribuit profesorii care mi-au fost modele demne de urmat. De la fiecare profesor  în parte am avut de învăţat. Atât cursurile, cât şi seminariile interactive au fost folositoare în diferitele cazuri întâlnite în munca de zi cu zi cu beneficiarii de servicii sociale. Profesorii  mi-au transmis tainele meseriei, m-au încurajat să îmi continui visul, să îmi păstrez entuziasmul, să nu mă opresc dacă satisfacţiile nu apar imediat, deoarece  este nevoie de timp pentru a ajunge la un final fericit, important este să nu  ne pierdem dorinţa de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie. Teoria dar şi practica desfăşurată în perioada facultăţii, colaborarea cu diferite instituţii au contribuit la formarea mea ca  profesionist, mi-au dat încredere şi satisfacţie că pot ajunge acolo unde mi-am propus.
Dacă ar  trebui să aleg încă o dată o facultate pe care să o urmez, nu aş ezita să aleg din nou Specializarea Asistenţă socială de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, deoarece este ceea ce mă defineşte, ceea ce îmi dă satisfacţia că am făcut ceva bun, că am putut aduce un zâmbet pe buzele unui copil.”

DELIA OANA CÂNDEA (absolvent licenţă Asistenţă  socială, promoţia 2010, ULBS; Master: Familia-Resurse şi Asistenţă Socială, promoţia 2012, ULBS),
Asistent social (comuna Şelimbăr, judeţul Sibiu)

Cei 4 ani de facultate au marcat în sens pozitiv  formarea  atât a adolescentului de atunci, dornic să cunoască cât mai multe din tainele celor două ştiinţe (Sociologie şi Etnologie),  precum si a adultului de acum.
 Au fost 4 ani care s-au constituit ca şi temelie pentru ceea ce aveam mai târziu să devin şi să dovedesc, ani în care am cunoscut persoane deosebite, atât în rândul studenţilor dar şi în rândul cadrelor didactice. Acestea din urmă, încă de la început, au dat dovadă de un maxim profesionalism si pregătire în domeniul activat, dezvăluindu-ne din cunoştinţele teoretice  si practice ale domeniului. Prin intermediul sociologiei, cadrele didactice ne-au învăţat să privim cu ochii unor viitori analişti fenomenele sociale, politice etc. ce se derulau în jurul nostru, în viaţa de zi cu zi, să tragem concluzii şi chiar să emitem ipoteze cu privire la viitor. Aşadar, ceea ce până atunci ni se părea banal, de la sine înţeles, a început să capete anumite semnificaţii, descoperite cu ajutorul instrumentelor de analiză însuşite  şi a cunoştinţelor dobândite.
Aceşti ani au fost un cumul de experienţe deosebite, concretizate prin participări la seminarii, barometre, sondaje de opinie, toate realizate la nivel local, naţional sau chiar internaţional, menite fiind să menţină un interes permanen, şi dorinţa de acumulare de cunoştinţe şi implicare în orice tip de activitate.
Specializarea absolvită a reprezentat o experienţă deosebită şi mi-a dat posibilitatea de a alege din mai multe domenii de pregătire în momentul angajării, cunoştinţele acumulate asigurând suportul necesar pentru o paletă largă şi variată de ocupaţii, dându-mi astfel posibilitatea de a mă dezvolta si de a evolua atât pe plan profesional dar si social.

SIMONA FRUNZE (absolvent licenţă Sociologie-Etnologie, ULBS 2006; master: Psihosociologie organizaţională şi managerială, ULBS 2009),  Director departament vânzări  (S.C.bauMax România S.R.L., magazin Sibiu).

 

 

 

Related resources

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.